Geef een koekje

De kracht van een koekje.

In de boeken van Ibn Majah staat de overlevering, “De beste liefdadigheid is het geven van water”. In de Ramadan sta je heel goed stil bij de gunst van water die dan niet tot je beschikking is voor bepaalde tijd. Het toont aan je lichaam, geest en ziel dat je afhankelijk bent van As-Samad, de Onafhankelijke. Wij hebben dan fysiek een behoefte. Maar er zijn genoeg mensen die dagelijks moeite hebben met het vervullen van deze behoefte. Maar in Nederland zijn er genoeg mensen die iets anders missen. Sommige mensen hebben een emotioneel gemis. Wat wordt hierbij bedoelt?

Help-je-buren

Liefde, aandacht en zorg. Niet iedereen heeft het even makkelijk.  Ze missen vertrouwen in de mensheid. Als je tijdens de Ramadan met een goede intentie koekjes of een maaltijd geeft, dan kan het hart warmer en zachter worden. Vooral als je het met liefde geeft.  Er is al genoeg verharding in de maatschappij. Goede daden verzachten de harten. Het goede wat de mensen krijgen is van Allah afkomstig. Wat de gever geeft is liefdadigheid. Voor de ontvanger is het een dankbaar geschenk. Hij die vertrouwen in de mensheid wellicht herwint. En terecht, want moslims zijn er om mensen te helpen.

Een man vroeg de boodschapper van Allah, vrede zij met hem: “Wat is het beste uit de Islam”?  Hij antwoordde:  “Dat je anderen eten geeft, en dat je de vredesgroet (salaam) uitspreekt tegen degenen die je kent en die je niet kent”. (Bukhari)

Iedereen kan geven. Geef jij eten en de salaam door?

 

 


Back to Top ↑