Voedselverspilling moslims liefdadigheid

Published on mei 29th, 2016 | by admin

0

WIN een Moskeehulp bakjes pakket 2016

Assalaam aleikoem beste broeders en zusters,

Wij hopen dat het goed met jou gaat in sha Allah. Met mooier weer en meer activiteit in de ummah zal je misschien ook wel wat leuke plannen hebben. Hopelijk streef je om met geduld en dankbaarheid jouw imaan te versterken.
En met het versterken van imaan gaat het vervullen van de Ramadan met een korte tijd in. Moge Allah het voor ons waarmaken.
 

Eén simpel idee

Ook dit jaar willen we het de ummah makkelijk maken. Het idee blijft simpelweg hetzelfde: Wij leveren bakjes met deksel om eten in te doen. Niemand hoeft (en mag !!!) meer eten weg te gooien. Dat is zonde, toch? De bakjes kan je dan naar gelieve mee doen wat het beste is. Bijvoorbeeld behoeftigen eten geven (daklozen, eenzame mensen, mensen in de bijstand, mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen) of verkopen voor fondswerving (weeskinderen, nog meer eten kopen voor mensen in nood, …. vul zelf maar in ;-)).

De Moskeehulp bakjes

Moskeehulp Bakjes Pakket 2016 : 

25 orientaalse bakjes

30 witte magnetron bakjes

30 2-vaks bakjes zwart

25 Soepbakjes 500ml

30 aluminium bakjes met deksel 911ml

30 3-vaks schuimbakken

30 saladebakjes met deksel (500ml, niet op foto)

Ervaringen van 2015

Vorig jaar hebben moskeeën het weg gegeven aan mensen die er behoefte aan hadden. Vluchtelingen uit Syrië, asielzoekers, eenzame mensen – hun geloof in de mensheid werkt weer opgewekt. En geen eten werd verspild. En daar is Islam ook voor gekomen!

 

Bestel per mail: moskeehulp@gmail.com
In de bijlage zie je welke bakjes je krijgt. Met zakjes erbij natuurlijk. Wat ook kan: naar je lokale moskee sturen en dan onderverdelen aan mensen die deze bakjes willen weggeven aan behoeftigen.Een pakket met 200 bakjes kost €35,- (non-profit) incl. verzending. Mocht je aanvullingen, ideeën of hulp nodig hebben, schroom niet om ons een seintje te geven naar moskeehulp@gmail.com. 

Win een bakjes pakket!
Voor een grote organisatie geeft Moskeehulp ten minste 1 bakjes pakket weg. En voor 3 (particuliere) initiatieven geven we ieder een klein pakket weg. Wil jij het omwille van Allah kosteloos krijgen? Geef in 1 – 3 zinnen aan waarom jouw initiatief het mag krijgen. Wij zijn niet streng hoor. Het inspireert ons ook weer.


Wat deed het krijgen van eten van een moslim met je?

“Toen ik nog geen moslim was, drongen mensen mij vaak een biertje aan in een café. ‘Hup, neem nog eentje kerel!’ Iets klopte er niet aan. Ik ging erover nadenken. Een aantal weken later ontmoette ik een jonge moslim. Hij keek me aan, vroeg mij te zitten en deelde zijn eten. Mijn knorrende maag werd steeds luider, mijn portemonnee werd steeds lichter- en wat opviel – voor hem was het geven van vis met brood de normaalste zaak van de wereld. Ik zag toen iets in Islam wat ik niet eerder had gezien. En het hapje was heerlijk. De ene persoon dringt bier aan, de ander dringt media berichten aan, maar wat werkelijk overbleef, was die warmte in mijn maag en ziel.”

 

– Een bekeerde moslim die moslims weer terug wilt bedanken. (Alhamdoulilah en vervolgens de moslims)

 

Alle kleine bakjes helpen 🙂

 

Wa salaam aleikoem,

Moskeehulp.nl


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑