Ramadan- actie Ramadan 2017

Published on oktober 30th, 2016 | by admin

1

Ramadan 2018 – Wanneer begint het?

Wanneer begint de Ramadan 2018? ( رمضان , Ramadhan 1438)

De gezegende maand zal in sha Allah beginnen op 16 mei 2018.  Het Hooggerechtshof van Saoedi-Arabië zal vlak voor de Ramadan nog een fatwa geven over de officiële datum van Ramadan 2018. De islamitische kalender is een maankalender met jaren van (circa) 354 dagen. Hierdoor valt de ramadan niet steeds op dezelfde data van de gregoriaanse kalender. Deze datum is gebaseerd op Umm al-Qura kalender van Saoedi-Arabië. Doordat veel moslims vasthouden aan waarneming van de maan in met name Mekka kunnen de data in praktijk iets afwijken. Eid ul fitr 2018 is dan op 14 of 15 juni in sha Allah.

Wat is onze Megatip voor Ramadan 2018 waar je de Tevredenheid van Allah kan verkrijgen?

Heel simpel. Deel jouw iftar en sponsor er direct een weeskind mee!

Het is bij bepaalde Nederlanders duidelijk opgevallen dat twee krachten van de allochtone moslim gemeenschap ligt in gastvrijheid en gulheid.  Nederlanders houden van nature niet van voedselverspilling. De Islam is ook tegen voedselverspilling. Waarom zou men dan onze gunsten weg gooien en ondertussen klagen over de onzichtbare muren die op zijn getrokken door onszelf, omdat sommige eenvoudige in de Islam te weinig nakomen? Deze zaken zijn de basis in de Islam.

De boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Het beste in de Islam is het geven van de vredesgroet en het geven van eten.” (Boekhari)

Beloning voor het weggeven van voedsel

“Als een vrouw als liefdadigheid wat voedsel weggeeft zonder het te verspillen, zal ze de beloning krijgen voor wat ze weggegeven heeft. En haar man zal beloond worden vanwege zijn verdiensten en de verkoper zal ook met het gelijke beloond worden. En de beloning van de één zal de beloning van de anderen niet verminderen.”

Deze hadith is overgeleverd door Aisha (moge Allah tevreden met haar zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en staat vermeld in Sahih Bukharie.

 

Als jij als individu, groepje, of als moskee eten weg wilt geven, laat het ons weten!  Wanneer mensen op hun sterfbed liggen en ze terug kijken op hun leven, dan hebben de meeste mensen spijt van goede daden die ze niet hebt uitgevoerd. Juist de Islam spoort aan tot het goede. Ons advies: pak de kansen om mensen te helpen, voordat je spijt krijgt. Kijk hier welke makkelijke stappen je neemt. Dus neem contact met ons zodat wij jouw moskee kunnen helpen om weeskinderen te helpen en de maatschappij te verzachten!

Tags: , ,


About the AuthorOne Response to Ramadan 2018 – Wanneer begint het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑