Weeskinderen in de Islam

De Schatten van Allah!

Kinderen die uit gebroken gezinnen komen weten hoe het is om met verdriet, pijn en eenzaamheid te leven. Weeskinderen missen voor ons de vanzelfsprekende barmhartigheid, liefde en het zonder problemen toegang hebben tot basis voorzieningen. Volgens de Islam is een kind wees als de vader is overleden. Als de moeder nog leeft dan is het kind alsnog een wees, omdat de verplichte kosthouder er niet meer is. Het is nu aan de moeder om het kind te verzorgen. Weeskinderen worden nu ook wel de schatten van Allah genoemd. Het is aan de gemeenschap de verantwoording om deze schatten te koesteren en te voorzien met de hulp van De Beste Voorziener.

Weeskinderen-helpen

“Met de gezamenlijke opbrengsten van de verkoop van het eten werden wij vorig jaar alhamdoulilah een maatje van Amal, bij Stichting Daar el Atfaal in Marokko.”   – Moskeehulp.nl

Op deze wijze konden wij bijdragen voor haar school en voorzieningen in het weeshuis. Gezamenlijk een bijdrage leveren met een langer termijnplan geeft het kind een ongekende gevoel van liefde en geborgenheid. Dit jaar willen we met de verkoop van eten Amal weer een jaar steunen.


Back to Top ↑