Resultaten & Verslagen

Moskee Nida ul Islam Den Helder had in 2013 het eerste “Proefjaar”

Tijdens de Ramadan van 2013 werd in de moskee Den Helder proef gedraaid met het project “Van voedselverspilling naar barakah”

Het eten dat in de moskee werd gekookt voor de iftars werd lekker opgegeten. Maar soms komen er minder gasten dan men verwacht en maakt men uit gastvrijheid ook nog eens teveel eten. Dit werd in de “Barakah Bakjes” gedaan die Moskeehulp.nl leverde. Een deel werd weg gegeven en een deel werd verkocht. Maar geen voedsel werd verspild.

Sponsor een wees       Moge Allah, de Beschermer, Amal beschermen en haar gezond, gelukkig en wijs op laten groeien. Amien!

We verspillen niet meer. Nu geven we een kind een toekomst!

Tezamen met de verkoop van het eten en aanvullende donaties kon Moskee Nida ul Islam op deze wijze een maatje worden van Amal. Zij is pas 9 geworden en wordt verzorgd in een weeshuis van Stichting Daar el Atfaal in Marokko. Ze wordt mede door onze sponsoring voorzien van schoolspullen. Onderwijs is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en een land. Nelson Mandela zei, “Als je een land wilt ontwikkelen dan moet men investeren in onderwijs, onderwijs, en nog eens onderwijs”.

De Islam was hier al een voorloper in. Kennis opzoeken is een plicht voor de moslim. De eerste vers geopenbaard aan de Profeet (vrede zij met hem) was: “Lees! In naam van jouw Heer die jou heeft geschapen.” (Soera 96: 1) Iqra wordt vertaald als “Lees”, maar ook “Leer”. Zoals de geleerden zeggen met andere woorden: Zoek kennis op.

 

 

 

 


Back to Top ↑