Stop voedselverspilling!

Gewoon zonde? Of een sublieme kans?

Ken je het probleem dat je teveel eten hebt en de pijn wanneer je het weggooit in de prullenbak? Je bent niet alleen. Miljoenen huishoudens doen hetzelfde, en dit gebeurt elke dag al tientallen jaren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat wij voor meer dan €150,- per persoon per jaar aan goed eten weg gooien. Dit komt op onze weegschaal.  Het betekent voor de moslimgemeenschap bijna 150 miljoen euro per jaar*. Waarom gooien wij onze dankbaarheid weg? Dankbaarheid is niet alleen maar ‘alhamdoulilah’ zeggen, maar het is ook wat jij met jouw gunsten doet.

Simpele oplossingen. Directe resultaten.

Er zijn huishoudens en moskeeën die dit oplossen door voldoende lege etensbakjes op voorraad te hebben. Het lekkere eten wat overblijft van iftars, bruiloften en geboorte feestjes kan zo bewaard worden. Ideaal! Je kan het weggeven aan mensen van de moskee, buren, collega’s en vrienden met barakah als resultaat. Je kan het ook verkopen aan deze mensen. Vooral collega’s kunnen het erg waarderen. Je spreekt van te voren af dat je wat mee neemt en het verkoopt voor een bescheiden bedrag om Amal te sponsoren. Je kan hierdoor als gemeenschap een weeskind voor een jaar onderhouden. Je kan zelfs meerdere kinderen sponsoren. Zo simpel en leuk kan het zijn!

Liefde gaat door de maag.

Wil je de buurt beter kennen en zo mensen Islam laten ‘proeven? Iemand verderop in de straat heeft misschien echt behoefte aan een goede maaltijd. Misschien hebben ze schulden. Wellicht kunnen ze niet koken. Iemand anders heeft al 5 dagen achter elkaar diepvries pizza’s gegeten. Niet bepaald een gevarieerd dieet. Die hapjes die jij maakt, samen met die hapjes die jouw vriendin maakt, samen met die specialiteit die jouw tante maakt kan een beantwoord gebed zijn voor deze persoon. Het gaat in de Islam om de mensen te helpen. En dit kan iedereen doen.

Kleine porties, grote vorderingen.

Als je als moskee 4 bakjes extra, lekker eten verkoopt per dag in de Ramadan voor €4,50 (30×4=120 bakjes x 4,50 = € 540,-) dan kunnen wij als gemeenschap een kind een toekomst bieden. Er zijn verschillende projecten mogelijk die jij kan sponsoren bij bestaande stichtingen. Zorg jij ervoor dat babies melk en luiers krijgen voor een jaar? Of zorg jij ervoor dat voor €25,-(6 bakjes eten) kinderen schoolspullen hebben voor een jaar? Maar je kan er ook voor zorgen dat een wees alhamdoulilah onderwijs, gezond eten en medische voorzieningen krijgt. En iemand die liefdevol voor het kind zorgt. Simpelweg door wijzer met jouw eten om te gaan in plaats van het weg te gooien.Wat voor een gevoel geeft dit het kind die ook behoefte heeft aan liefde van een hele gemeenschap? Zou je hiermee praktisch de essentie van de Islam direct en liefdevol kunnen toepassen?

De oplossing is net als Islam zo eenvoudig. Laten wij het elkaar makkelijk maken. Bestel de bakjes en het gratis promotiemateriaal en laat jouw barakah toenemen. Eet smakelijk!


Back to Top ↑